Lifestyle

Mam’s Recept

Je kent dat wel, dat bepaalde kost van je moeder nog het lekkerst is en dat het dan ook helemaal geen straf is om lekker thuis bij mams te gaan eten. Nou mijn moeder is nog way better! Mijn moeder heeft al honderden recepten gemaakt en uitgeprobeerd en ze waren allemaal even lekker! Mijn moeder kan mega lekker koken en heeft dan ook de lekkerste recepten voor bij jullie thuis. En omdat ik de beroerdste niet ben, zal ik deze heerlijke gerechten van mam dan ook regelmatig met jullie delen.

Volgens mams horen paddenstoel gerechten stip op 1 in het seizoen herfst. En omdat ik altijd netjes naar mijn moeder luister en we bijna in de herfst zijn belandt, krijgen jullie hierbij een verrukkelijk recept van mijn moeder;

Paddestoelensoep met Port

4 personen

Ingredienten:

  • 25 Gram boter of margarine
  • 500 Gram gemengde paddestoelen (kastanje champignons, cantharellen, oesterzwammen e.d.)
  • 2 Rode uien
  • 1 dl Rode Port
  • 1 pot Wildfond
  • 5 dl groentebouillon (van een groentebouillon tablet getrokken)
  • Zout en peper
  • 1 el citroensap
  • 1 lente ui in stukjes

Bereiding:

Verhit de boter in een grote soeppan en bak de paddestoelen en gesneden ui al omscheppend. Blus af met de Port. Voeg de wildfond en de bouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat de soep 3 min zachtjes doorkoken. Breng op smaak met peper en zout, de citroensap en lenteui.

Smakelijk namens mam 🙂

 

Bronvermelding afbeelding:Google afbeeldingen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *