Lifestyle

Mam’s Recept, Herfst lekkers

Omdat het eerste recept van mam, goed bevallen is en de reacties enthousiast waren, heb ik mam gestrikt voor een paar vervolg ideeën, waar ik jullie blij mee kan maken. De recepten van mijn moeder zijn simpel, passend bij het seizoen, bourgondisch en lekker snel klaar.

Laat je verrassen door de smaakvolle keuzes van mijn mams en probeer het is uit!

Deze keer heeft ze een heerlijke herfstklassieker die je als lekker warm toetje kan eten na je avondmaaltijd, maar het is ook heerlijk als verwennerij in het weekend op een luie dag.

Tarte Tartin met appels (of peren)

Benodigdheden:

  • 100 Gram Bruine basterdsuiker
  • 100 Gram Margarine in blokjes
  • 1/2 Theelepel Zout
  • 4 Theelepels Kaneelpoeder
  • 5 Appels (of peren) geschild, in kwarten gesneden en klokhuis eruit
  • 1 Grote plak Bladerdeeg (Tante Fanny)

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor 200 graden.

Verhit de boter en suiker op lage stand op een kleine pit in een pan tot een goudbruine karamelsaus. Voeg zout en kaneelpoeder toe.

Boter een lage taartvorm in.

Neem de pan van het vuur zodra de karamel begint te borrelen en giet de karamel in de taartvorm zodat de hele bodem bedekt is. Leg de appels (of peren) met de bolle kant in de karamel. Leg de lap bladerdeeg over de appels en druk de zijkanten goed aan zodat de appels geheel bedekt zijn.

Bak de taart in de oven 40 minuten goudbruin.

Neem de taart uit de oven en laat deze 10 minuten afkoelen. Leg een bord op de taartvorm en draai de taart voorzichtig om.

Snij in parten en serveer met een toefje slagroom of eventueel een bolletje kaneelijs.

Smakelijk namens mams 🙂

 

Bronvermelding afbeelding: Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *